Mankeulven er en altæder (omnivor). Omkring halvdelen af føden er animals, mens resten består af plantekost. Med artens store størrelse kunne man godt forvente, at den som grå ulv og afrikansk vildhund ville være specialiseret i at jage hovdyr, men det er ikke tilfældet. Selv om mankeulven indimellem kan jage pampashjort, består langt størstedelen af dens bytte af mindre gnavere som vilde marsvin, rotter og mus. Desuden tager den bæltedyr, krybdyr, fugle og forskellige leddyr (insekter m.m.).
Styltebene og de store ører menes at være tilpasninger til at jage gnavere i græsland. De lange ben gør det nemmere at bevæge sig gennem højt græs, og de store ører bruges til at lytte sig frem til gnaverne; lignende tilpasninger ses hos servalen, som er et langbenet og storøret kattedyr fra Afrika.
Den vegetariske del af mankeulvens kost består hovedsagelig af frugter, især af ulveæble (Solanum lycocarpum), som er en plante i natskyggefamilien, hvis navn netop kommer af mankeulvens forkærlighed for dens frugt.
Kommentarer
Kommentarer til artiklen bliver synlige for alle. Undlad at skrive følsomme oplysninger, for eksempel sundhedsoplysninger. Fagansvarlig eller redaktør svarer, når de kan.
Du skal være logget ind for at kommentere.